Sezóna jahod právě vrcholí a tak není od věci si tohle jedinečné letní ovoce užít pěkně dosytosti. Miluju jahody ve všech podobách. Jahodové koktejly, nákyp i koláče bych mohla bez omezení. A ani letos mi nebude chybět do zásoby na zimu jahodová marmeláda. V parném létě zase pěkně zchladí domácí zmrzlina. Ale když nechcete dlouho čekat, než se zamrazí, určitě přijde vhod i lehká a svěží jahodová polévka. Je totiž parádně rychlá.
Svěží jahodová polévka
- 500 g jahod
- 200 ml kokosového mléka
- hrst čerstvé máty
- 50 g kokosové dužiny (nebo strouhaný kokos)
- šťáva z půlky limety
- lžíce medu (nebo podle chuti)
- asi 2 cm špalíček čerstvého zázvoru
Jahody i mátu omyjeme a zázvor oloupeme. Všechno jednoduše rozmixujeme v mixéru a dáme vychladit.
Tož se do ní pusťte! :)
Sdílet
Komentujte