Svěží jahodová polévka

Sezóna jahod právě vrcholí a tak není od věci si tohle jedinečné letní ovoce užít pěkně dosytosti.  Miluju jahody ve všech podobách. Jahodové koktejly, nákyp i koláče bych mohla bez omezení. A ani letos mi nebude chybět do zásoby na zimu jahodová marmeláda. V parném létě zase pěkně zchladí domácí zmrzlina. Ale když nechcete dlouho čekat, než se zamrazí, určitě přijde vhod i lehká a svěží jahodová polévka. Je totiž parádně rychlá.

 

Svěží jahodová polévka

  • 500 g jahod
  • 200 ml kokosového mléka
  • hrst čerstvé máty
  • 50 g kokosové dužiny (nebo strouhaný kokos)
  • šťáva z půlky limety
  • lžíce medu (nebo podle chuti)
  • asi 2 cm špalíček čerstvého zázvoru

Jahody i mátu omyjeme a zázvor oloupeme. Všechno jednoduše rozmixujeme v mixéru a dáme vychladit.

 

Tož se do ní pusťte! :)

 

 

Sdílet

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na