Domácí jahodová zmrzlina

Osvěžte se v parném létě, jak jinak, než zmrzlinou. Kdy jindy si dopřát to potěšení ze zmrzlého ovocného krému, než právě v horkých letních měsících. I když zrovna nemůžete smetanu nebo mléko, nevadí. Tahle domácí jahodová zmrzlina ve vege variantě té smetanové hrdě konkuruje. Kombinace kokosového mléka a čerstvých jahod je fakticky dokonalá.

Zmrzlinářství, kde dělají skvělou zmrzku bez lepku i bez mléka, znám hned několik. Jenže domácí je prostě domácí ;) Zmrzliny totiž dělám dětem už nějaký ten pátek, takže pár tipů na chuťově vyladěnou zmrzlou dobrotu bych v kapse určitě našla. U našich dětí ale ta jahodová vyhrává na plné čáře, tak tady ji máte. Dokud ještě na zahrádce seženete čerstvé jahody, pusťte se s chutí do ní :)

 

Domácí jahodová zmrzlina

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 kg čerstvých jahod
  • 300 ml kvalitního kokosového mléka
  • 1 velký zralý banán
  • podle chuti med (může a nemusí být)
  • šťáva z půlky limety

Jak z čerstvých jahod a kokosového mléka vykouzlit zmrzlou dobrotu?

Všechno pěkně umixujeme dohladka. Že jahody předtím zbavíme stopek a banán slupky, je snad jasné :) Kdo má doma zmrzlinovač, má vyhráno a výrobu zmrzky zvládne skoro bez práce. Kdo nemá, použije jakoukoliv nádobu s víkem vhodnou do mrazničky (já používám nerezovou misku). Rozmixovaný krém nalijeme do nádoby, zakryjeme a dáme mrazit. V průběhu mražení směsí občas mícháme, aby nám nevznikl neprůstřelný ledovec, ale dokonale nadýchaný zmrzlý krém. Krémové konzistence docílíme díky bublinkám vzduchu, které do zmrzky dostaneme (a které jednoduše nezamrznou). Můžeme si pomoci výkonným mixérem, ve kterém zmrzlou směs párkrát protočíme.

Můj tip: domácí jahodová zmrzlina bude ještě lepší s čerstvým ovocem a lístky máty :)

 

 

Taky máte svojí oblíbenou zmrzlinu z čerstvého ovoce? Sem s ní :)

Sdílet

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na